REJSEN TIL KENYA III 2012

NEXT: Nordirland - Malmø - Minnesota MAJ 13: Kathmandu APRIL 13: Qatar JAN 13: New Orleans DEC 12: Texas JUNI 12: London APRIL 12: Nanyuki DEC 11: Moskva - Skt. Petersborg - Zanzibar NOV 11: Eastleigh SEP 11: Nairobi



tirsdag den 23. april 2013

Garden of Dreams


På vej mod turistkvarteret Thamel på gåben finder jeg tilfældigt den nyrestaurerede Garden of Dreams tæt på den tidligere nepalesiske kong Gyanendras palads. Haven er grundlagt tilbage i 1920 af en rig aristokrat Shumsher, hvis far var minister på det tidspunkt under kongen.

Og selvom haven er udtryk for en på mange måder europæisk stil - i stærk kontrast til gadens støv og støj og løse hunde og lag på lag religiøsitet med solsymboler og guder og klokker og farvede træer alle vegne - så er der alligevel en eventyrlig gådefuldhed over havens krukker for foden af træer og fliser og et skjult rum imellem to mure med rindende vand i flere niveauer.

Haven åbnede for publikum i 2007, genskabt med østrigsk bistand, og nu har velklædte udlændinge glæde af at drikke te og drinks i fine palæer i behørig afstand fra bytumlen og med wifi i hele haven. 

Det sidste er tilsyneladende også populært blandt de lokale forelskede teenage-par, som sidder tæt omslyngede med hinanden i hver en afkrog af haven. Mange med ansigterne tæt sammen over en smartphone, hvis de altså ikke kysser hinanden eller græder og vrider hænder under paraplyerne.
Man kan faktisk spotte et af parrene på billederne herunder, hvis man kigger grundigt efter.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar